בניית אתרים לרופאים
בניית אתרים לרופאים
אתר של רופא הוא נכס דיגיטלי. מהו אלמנט אינטרנטי ? אתר אינטרנט, דף נחיתה, דף אישי בפייסבוק, דף עסקי בפיסבוק, קבוצת פייסבוק, רשימת תפוצה, בלוג ופרופיל בלינקדאין, פורומים ועוד.
תחזוקת הנכסים והפיכתם לרלוונטיים ומעודכנים, גוזלת הרבה זמן יקר ויחד עם זאת מאוד משתלמת.
לא כל אחד צריך להחזיק או לנהל את כל הנכסים האלה במקביל. חשוב להחליט איזה מבין הנכסים הוא הכי רלוונטי לאופי העסק ועל מה כדאי לוותר.
איך לקדם אתר של רופא?
לדוגמא, אם יש לכם בלוג אבל אין לכם מספיק מסרים וחומר מעודכן, אז אולי כדאי לוותר על הבלוג. ההמלצה שלי, לא לוותר על בלוג בשום אופן. בתחום הרפואה בדרך כלל, יש הרבה נושאים שאפשר לכתוב עליהם. אם אין לכם זמן לכתוב תכנים ולעדכן את האתר באופן קבוע, ניתן להעזר בבעל מקצוע. בסופו של דבר גם אתם תגיעו למסקנה שבלוג משתלם.
יש להשקיע ולתחזק באופן שוטף את הנכס הפעיל וזאת על מנת שלקוחות יכנסו ויתרשמו מהתכנים, הסרטונים והתמונות וכך ירכשו אמון בבעל הנכס. גם מערכת גוגל מתרשמת מאתר שבנוי ומתוחזק היטב וכן מהתכנים המוצגים בו. אתר פעיל יזכה מגוגל לדירוג גבוה וכך יגדל הסיכוי להופיע במקומות הראשונים כתוצאה מחיפוש.
מבין שלל הנכסים הדיגיטליים, החשוב ביותר הוא הקמת אתר אינטרנט לרופא. אתר איכותי שיכלול תיאור נרחב של ההתמחות הרפואית שלכם שכוללת את השירותים הניתנים בקליניקה שלכם.
שימו לב, לפעמים אנו נוטים לחשוב שאם יש לנו מיני סייט בפורטל, זה נכס דיגיטלי שלנו. אין כך הדבר.
דמיינו לרגע את ההבדלים בין השכרת דירה לבין קניית דירה. זה מקביל לאתר שאינו שלכם ונמצא בפורטל של חברה גדולה, לבין אתר שלכם, עם דומיין שלכם.
רק אתר אינטרנטי עם הכתובת שלכם הוא נכס שלכם!!!
חשוב מאוד לבנות אתר שיעמוד בדרישות מנוע החיפוש של גוגל כדי שיהווה בסיס טוב לקידום בהמשך ויופיע בתוצאות החיפוש כאשר לקוחות פוטנציאלים מחפשים פתרון רפואי מהסוג שאתם מספקים.
בניית אתר איכותי לרופאים דורשת ידע מקצועי
הרבה אנשים יודעים לבנות אתרים. זאת עובדה. אבל לא כולם בונים את האתר בדגש על קידום האתר בהמשך מכל מיני סיבות.
כשבונים אתר חדש מומלץ להגדיר למי שבונה מה אנחנו רוצים שיהיה באתר. לפני שבונים אתר לרופא ניגשים לאפיין את האתר. יש להחליט איזה מונחים יופיעו בבר העליון כדי שהאלגוריתם של גוגל ימצא אותם בקלות. רצוי לתכנן איזה קטגוריות יהיו באתר כדי שבהמשך נוכל ליצור URL שלגוגל יהיה קל יותר לאנדקס אותם.
קורה שיש יותר תחומים ממש שאפשר להכניס לסרגל, כמו למשל חידושים, מדיה או מאמרים.
בשביל כל אותם תכנים שלא נכנסים בדיוק תחת הקטגוריות הראשיות, נייצר דפים נוספים שהם יכילו את כל אותם התכנים שאין להם מכנה אחד משוותף.
נכניס אותם תחת קטגוריית חידושים או מאמרים. (מה שבאתרים אחרים נקרא בלוג). התכנים שיהיו בדפים אלה למעשה יתמכו בתוכן הראשי על ידי קישורים פנימיים וכך למעשה "יסמנו" לגוגל מהם העמודים הראשיים (העוגנים) של האתר.
כפי שאתם מבינים, יש הרבה מאוד פרמטרים שיש לקחת בחשבון כבר בשלב תכנון האתר.
חיפוש מילות מפתח לאתרי רופאים
ניגשים לעשות מחקר מילות מפתח. מחקר מילות מפתח ניתן לעשות ללא עלות. אפשר לעשות בכמה מקומות למשל בגוגל אדס או ב Ubersuggest. בגוגל אדס מחקר המילים הוא לגמרי ללא עלות. יחד עם זאת, אם אין לכם חשבון בגוגל לא תקבלו את הנתונים המלאים. ב- Ubersugget נכון לכתיבת שורות אלה, ניתן לחפש בחינם רק 3 מונחים ביום.
פנו למקדם אתרים שילווה אתכם בתהליך הכל כך חשוב וגם יקר. כדי שהאתר שלכם בסופו של דבר יביא לכם את התוצאות הרצויות- מטופלי חדשים.
סיכום
בניית אתר לרופא זו השקעה לא קטנה כלל. האתר יכול להיות מעוצב ומקסים ויחד עם זאת לא יצליח להופיע בגוגל בדף הראשון. כדי שהאתר יקודם בצורה טובה, מומלץ לעשות עבודת הכנה מקיפה. להגיע מוכנים ולתת הנחיות מדוייקות למי שבונה את לכם את האתר.
כדאי לשים דגש לכל הנקודות שהעלתי כאן.
מעוניינים במידע נוסף לגבי בניית אתרים לרופאים? התקשרו או השאירו פרטים.